Na een geweldig mooi en leuk weekend met de uitvoeringen van de musical 'Brianna's Lot, een duister sprookje' gaat de maandaggroep van Tikkie beginnen met hun nieuwe musical.

De maandaggroep zal vanaf nu de 'Ad LIP' groep heten. Ad Lib is de afkorting van Ad libitum en betekent 'naar believen'. In de muziek betekent het dat de muzikant een eigen invulling mag geven aan het muziekmateriaal. Bij onze schrijfwijze 'Ad LIP' zijn de letters LIP de letters van het createam van deze groep: Lynn (choreografie), Ineke (assistente, kleding, productie), Peter (schrijver, componist, regisseur).

De nieuwe musical heet 'Switch'. Een totaal andere sfeer dan de vorige productie. Lekker moderne swingende pop- en rockmuziek en veel humor maar ook een vleugje romantiek. Een grappige variatie op het bekende gegeven van zielen die van lijf wisselen.

Fleur gaat binnenkort toelatingsexamen voor het conservatorium doen. Ze oefent elke dag flink op de piano. Vooral met haar zus en vriendinnen voor het onderdeel ‘liedbegeleiding’. Maar op een dag worden ze gestoord door hard scheurend gitaargeweld. Het blijkt Crash te zijn die aan de overkant is komen wonen. Hij oefent elke dag met zijn band om te kunnen meedoen aan het L.O.P., het ‘Landelijk Open Podium’ met als hoofdprijs een optreden voor belangrijke muziekproducers.

Al gauw ontstaan er ruzies over de geluidsoverlast. Winny, jongvolwassen door het verzorgen van haar zieke moeder, wil voor haar moeder dat de rust in de straat terugkeert.

Tijdens een bezoek aan een tentoonstelling over een onbekend volk ziet Winny de ‘Wisselbeker’. De legende vertelt dat als twee mensen elk een haar in de met water gevulde Wisselbeker doen en er vervolgens uit drinken, hun zielen zullen verwisselen. Het lijkt Winny een uitstekend plan om dat stiekem met Fleur en Crash te doen. Zo hoopt ze dat deze twee meer begrip en respect voor elkaar gaan krijgen waardoor de rust terugkomt.

Haar plan lukt. Fleur en Crash zijn in elkaars lichaam terechtgekomen. Maar dan beginnen de problemen pas echt.

De repetities zijn elke maandagavond van 19.00 tot 21.30 uur in onze oefenruimte: voormalig 'De Zeestroom', Kortenbachstraat (achter de fietsenwinkel) in Noordwijkerhout.

Tijdens de zomer- en kerstvakantie wordt er niet gerepeteerd. In de overige vakanties zal in overleg met de groep worden gerepeteerd.

De uitvoeringen zullen waarschijnlijk ergens in april 2018 gaan plaatsvinden. De precieze data zullen in september bekend zijn.