Na de fantastische uitvoeringen van de emotionele musical ‘KANS’, is de Ad LIP-groep met een paar wijzigingen in het ledenbestand, in dit jubileumseizoen (het is de 10e musical van Geurts bij deze groep (voorheen de Maandaggroep)) begonnen met de musical ‘BELLE en de BRUUT’. Het is het wereld-beroemde verhaal van ‘Belle en het Beest’ maar dan heel anders. 

Op dit thema zijn vele varianten in de vorm van toneelstukken, musicals en films gemaakt. Regisseur Geurts heeft een film met dit thema gekozen om voor deze groep naar musical te bewerken. Het is een vrolijke musical geworden met veel muziek, zang, dans (gemaakt door choreografe Lynn Duivenvoorden), grappige typetjes, romantiek en humor. Het is een leuke musical voor het hele gezin geworden welke in april 2020 zal worden uitgevoerd (de exacte data worden binnenkort bekend gemaakt). 

Het vermelden zeker waard is dat regieassistente, costumière en producente Ineke v. Zelfst dit jaar (2019) zeer verdiend, een koninklijk lintje heeft mogen ontvangen voor haar vele vrijwilligerswerk bij diverse verenigingen, activiteiten en Tikkies Ad LIP-groep. Wij zijn heel trots op en blij met haar! 

 

Livia droomt van een carrière als visagiste. Doordat ze constant met iedereen belt wordt ze Belle genoemd. Door een heroïsche redding van Belle na een ontploffing tijdens haar kappers-les, wordt ze ontdekt en uitgenodigd door een minister van het land Slamotanië om met hem naar zijn land te gaan. Hij heeft in haar de westerse topdocente gevonden die de vier kinderen van de brute president Dinko Bordewolf de westerse normen en waarden kan bijbrengen. Dinko wil zijn land democratiseren. 

Belle accepteert de baan en reist met de minister naar Slamotanië. Tijdens de reis bemerkt de minister dat hij een totaal verkeerd beeld van Belle had, namelijk een hoogstaand wetenschapsdocente. Belle durft nog steeds de baan te aanvaarden en het blijft een geheimpje tussen hen dat ze ‘slechts’ schoonheids-specialiste is. 

Het blijkt dat iedereen, personeel, volk en zelfs zijn eigen kinderen heel erg bang zijn voor de zeer strenge, dictatoriale, chagrijnige Dinko. 

Belle gaat aan de slag met de kinderen die haar al snel geweldig vinden en ook het personeel en het volk zijn in korte tijd zeer gecharmeerd van haar. Heel langzaam ontdooit Dinko en laat hij steeds meer zijn menselijk kant zien. Belle en Dinko groeien naar elkaar toe en worden zelfs verliefd op elkaar. 

Premier Ina ziet de vermenselijking van Dinko en wil daarom de macht stiekem overnemen. Hij zorgt ervoor dat Dinko te weten komt dat dochter Malenka en de wegens ondergronds verzet gezochte crimineel Rebel elkaar met hulp van Belle stiekem ontmoeten omdat ze verliefd op elkaar zijn. 

Door Belles en Malenka’s landsverraad vervalt Dinko terug in zijn brute, dictatoriale gedrag. Voor Belle zit er niets anders op om met gebroken hart terug naar huis te keren.