Op 7 en 8 februari presenteren we de musical

BLIJVEN HANGEN!

Gespeeld door de donderdagavondgroep.

Het verhaal gaat over een groep jongeren die elkaar ontmoeten op een verwaarloosde plek in het dorp. De Plek is een stukje grond waar al vele jaren niets aan wordt gedaan. Dus logisch dat de jeugd er min of meer beslag op legt. Totdat een projectontwikkelaar er lucht van krijgt en er andere mogelijkheden in ziet. Echter krijgt deze meneer van Zanten wel te maken met de wethouder. En volgens deze wethouder kan er niet zomaar gebouwd worden op De Plek. Of toch wel...?

De jongeren gebruiken De Plek om elkaar te ontmoeten. Een ieder heeft wel een reden om de plek te behouden. Kim komt er graag skaten. Maud speelt er gitaar. Voor Ramon is het een plaats om thuis te kunnen ontvluchten. En Jimmy kan er zijn “sigaretje” roken. Er wordt gevochten, gepraat, gezwegen, huiswerk gemaakt, gechilld. Het is voor de spelers geen gemakkelijke musical. Een personage neerzetten van je eigen leeftijd in een verhaal dat zich afspeelt in de hedendaagse tijd, vraagt veel onderzoek, uitproberen, veranderen, overleggen, spelen. Totdat de gewenste persoon er staat. Hoe speel je een drugsverslaafde als je zelf een hekel hebt aan alles wat met drugs of drank te maken heeft. Of hoe speel je de klikspaan, als je zelf niet van stiekem gedoe houdt. Hoe ga je om met een personage die een hekel aan zijn moeder heeft terwijl je zelf een schat van een moeder hebt.

Zo heeft ieder speler zijn eigen personage om neer te zetten.

Het stuk hebben we in het begin met open armen ontvangen. Een uitdaging. Wat betreft spel en zeker ook wat betreft zang. Dan komt na vele maanden repeteren de twijfel. Vindt het publiek dit wel een leuk stuk? Waar is de humor gebleven? Zit er wel genoeg variatie in? Is de zang niet te moeilijk? Een veel voorkomend verschijnsel als je lang met een stuk aan het werk bent. Dan slaat de onzekerheid toe, kunnen we het nog wel boeiend houden voor het publiek.

Een medewerker van de werkgroep van Tïkkie kwam een repetitieavond bijwonen. En had nog niets van Blijven Hangen meegekregen. Zij was aangenaam verrast en verbaasd en vond het een leuk, goed stuk. En daarmee konden we oplucht met veel energie weer door. En dat niet zonder resultaat. Inmiddels zitten we nog een paar weken voor de uitvoeringen. En staan we te popelen om de voorstelling aan u te laten zien. Er liggen nog een aantal puntjes naast de “ie” die er op gezet moeten worden.

Er wordt hard gewerkt aan decor en kleding. De choreografie is in handen van een drietal spelers. De posters zijn besteld. Kortom wij zorgen dat we er klaar voor zijn.

En u, hebt u al een plekje in uw agenda vrijgehouden?

Kaarten kosten €6,00 en zijn vanaf nu te reserveren via DEZE LINK.

Gewoon DOEN! Het is de moeite waard.

 

Voorstellingen:

7 februari 19:30 uur

8 februari 12.00 uur & 15:30 uur

Donderdag avondgroep jan 2015