De donderdag avondgroep is na de voorstelling van Bloedlink in maart van dit jaar begonnen aan de musical “Wij Winnen”, geschreven en gecomponeerd door Peter Geurts.

Deze musical met de ingrediënten van de beroemde musical “Hairspray”, laat het verhaal zien van leerlingen op twee scholen die meedoen aan een schoolkoor concours om een geweldige geldprijs in de wacht te slepen. Het meedoen aan dit concours is door de directie van de scholen aan de muziekdocent opgelegd. Deze taak wordt niet even enthousiast ontvangen door de beide docenten. Daarnaast hebben de leerlingen van beide scholen zo hun eigen mening wie wel en wie niet mee mag doen in hun koortje.

Al bij de eerste keer dat dit verhaal door de groep gezamenlijk werd gelezen werden de spelers enthousiast om dit te gaan instuderen. Het verhaal is doorspekt met humor waardoor er tijdens de repetities veel wordt gelachten. Toch wordt er hard gewerkt want een musical zou geen  musical zijn zonder liedjes en dansjes. Pauline van Eeden heeft de taak om de zangkwaliteiten weer een stapje hoger te brengen met hier en daar meerstemmig geluid. Zij werkt daarnaast aan de choreografie en enkele leden uit de groep helpen daarbij. Lida Hekker is weer verantwoordelijk voor de regie.

In de laatste maanden van het proces voor “Bloedlink” is de groep uitgebreid met enkele speler uit een andere groep. Dit was even wennen. Inmiddels is de groepsdynamiek enorm gegroeid en staat de groep als één blok op het toneel. Het creatieve team is vol enthousiasme met de groep aan het werk. Hoewel het best fijn zou zijn om het team uit te kunnen breiden met een derde persoon. Het aanleren van spel, zang en dans vergt nu eenmaal veel tijd. En door in groepjes te werken wordt er regelmatig tegelijker tijd aan deze drie disciplines gewerkt. Indien u het leuk lijkt ons team te komen versterken en daarbij zelfstandig taken te verrichten, meld het ons dan. Wij nodigen u dan uit voor een gesprek.

De uitvoeringen van de voorstelling "Wij Winnen" zijn op 8 en 9 februari 2014.

Meer informatie over tijden en locatie treft u te zijner tijd aan op deze website.