flyerdef-1Paula Nina Duivenvoorden
Oude Inzicht Sebastiaan Westheim
Kleine Marijne Hoogkamer

Gele stam:
Oer
Jazzton Hulsebosch
Wel Nicole Straathof
Slijm Anne Zonneveld
Zeur Eva Wijnands
Pup Danny den Hollander

Blauwe stam:
Steen
Leona van der Linden
Dra Mitchell Kortekaas,
Rots Marloes Verschoor
Kei Daniëlla Swart
Vliegernier Eli van Hooff
Agoog Lars Verschoor,
Assistent Wit Chantal Bakker
Assistent Bont Marije Arends
Assistent Fijn Roos HaarlemmerIn haar gele shirt en blauwe broek staat Paula in de startblokken voor de 100 meter sprint. Ze rent naar een andere, onbekende wereld. Daar maakt ze kennis met Wel en Dra, die niets van haar moeten hebben, en ook niet van elkaar.

Zo ontdekt Paula dat er twee stammen zijn die elkaar het licht in de ogen niet gunnen: de Gelen en de Blauwen. Volgens de Blauwen spioneert Paula voor de Gelen omdat ze een geel shirt draagt. En volgens de Gelen spioneert Paula voor de Blauwen omdat ze een blauwe broek draagt. Ze hoort dus bij geen enkele stam...

Paula wil naar huis, maar hoe? Oude Inzicht, een soort scheidsrechter tussen de twee stammen, kan haar wellicht helpen. Maar als de stammen elkaar ontmoeten komt het tot een gevecht met een tragische afloop. Pas als Paula hen erop wijst dat hun ruzie volslagen zinloos is, dringt het tot de stammen door.

Maar het is te laat. Oude Inzicht treurt, en als gevolg van zijn treuren, vergrauwen de kleuren. En dat betekent dat de stammen van Geel en Blauw niet lang meer te leven hebben. Geholpen door Wel en Dra, Vliegenier, Agoog en zijn assistenten, zet Paula alles op alles om een grotere ramp te voorkomen. Door een klein misverstand dient de oplossing zich aan. Maar zullen de stammen deze oplossing accepteren?