Nieuws

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Op zondag 14 februari heeft Lida Hekker voor het laatst een voorstelling van jeugdtheatergroep Tïkkie geregisseerd. Met een sprankelende en verfrissend eigenwijze uitvoering van het verhaal van Aladdin zette ze met de spelers nog één maal een geweldige voorstelling neer.

Na de laatste voorstelling nam ze op het podium een welverdiend applaus in ontvangst en werd ze benoemd tot erelid. Precies 20 jaar geleden heeft Lida met enkele andere theaterliefhebbers de jeugdtheatergroep opgericht. Ze is al die tijd een grote drijvende kracht binnen de groep geweest. Met haar passie voor theater heeft ze menigeen “besmet”. Bijzonder is dat voor haar de spelers altijd in het middelpunt hebben gestaan. Daardoor hebben heel veel jongeren met veel plezier bij Tïkkie theater gemaakt. Deze zomer wordt het 20-jarig bestaan van Tïkkie gevierd, samen met oud-medewerkers en oud-leden. Dan wordt ook uitgebreid stilgestaan bij alles wat Lida voor Tikkie heeft betekend.

 

Lida Bedankt!

 

Per 1 april is de donderdagavond groep ‘verhuist’ naar de woensdagavond.

Omdat de samenstelling van het creatieve team gewijzigd is kan de donderdagavond niet meer gehandhaafd blijven.

Na de voorstellingen van Blijven Hangen is de spelers groep drastisch uitgedund. Echter inmiddels is de groep met twee nieuwe aanmeldingen weer groot genoeg om te beginnen aan een nieuwe avontuur. Het nieuwe avontuur staat in het teken van Aladdin. ‘Aladdin en de wonderlamp, het bekende sprookje maar dan anders’ zoals de schrijver, Joris Henquet, dit stuk noemt.  Na het gezamenlijk lezen van het script is de groep het eens. Dit wordt een voorstelling voor klein en groot.

Helemaal nieuw is dit stuk niet. In 2002 is deze musical al met veel succes opgevoerd. Enkele details zijn vertaald naar 2015. Het telegram in het verhaal heeft plaats gemaakt voor de whatsApp. Big Dieet heet nu Obese. 

De muzikale vertaling van het libretto wordt dit keer geschreven door Bart Swerts en tijdens de uitvoeringen in 2016 zal gebruik gemaakt gaan worden van live muziek.    

De eerste repetities worden door Lonneke en Lida gebruikt om het stuk met de groep via improvisaties te verkennen. Waar gaat het over, hoe zitten de personages in elkaar. Hoe brengen we magie van het sprookje over op het publiek. Een ontdekkings avontuur van vallen en opstaan, stoeien met tekst, ruimte vullen, tegenspelers uitlokken en dat allemaal met veel plezier, hilarische momenten en hard werken. Bij de eerste zang oefeningen met Sophie is het verschil tussen zingen en spelen al snel duidelijk. Anders dan bij het spelen van bijvoorbeeld een sprookjesfiguur heb je bij zingen niets om je achter te verschuilen. Het is jouw stem uit jouw eigen ik en kan daarom ook heel eng zijn.

Als zang, dans en spel gaan samenvallen ontstaat er een ‘magie’ die bij dit sprookje past.

Lijkt het je leuk om jouw talent te ontdekken, te laten groeien. Er is nog plaats voor een vrouwelijke speelster van 15 jaar of ouder. Meld je aan bij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je naam, adres, woonplaats en geboorte datum en je hoort snel van ons.